Ken jezelf door je denkbeelden

Het web van het leven

Ons gewone, alledaagse bewustzijn laat meer weg dan het opneemt- dingen die belangrijk zijn. Dingen die onze zorgen, angsten en zenuwen zouden kunnen  verlichten. Het fijne van de zaak selecteren we weg. Onze zintuigen zijn selectief. We missen trillingen buiten die groep; energetische krachten , kosmische stralen, uv -stralen, gamma stralen.

Waar ben je aan voorbijgegaan?

Aan de vraag: Wie ben je ? Wie ben je echt?

Ieder van ons  is een rol, spel, functie, manifestatie van de hele kosmos ( Tao, God, Brahman)

Waar het eigenlijk om gaat is op 2 niveaus tegelijk te leven. Als je je  normale ik leidt en je rol in het leven speelt en al je specifieke regels in acht neemt en tegelijkertijd het fijne van de zaak begrijpt, dan zie je het grote geheel. Dan ben je een swingend mens!

De meesten van ons leven gewoon op het normale niveau en denken dat dat alles is. Het leven wordt een treurig gedoe en we hebben het gevoel dat we aan het overleven zijn, het hoofd boven water houden en geven deze instelling door aan onze kinderen. Niemand heeft plezier. Dwangmatig slaan we ons er doorheen.

Ieder van ons is een gat waardoor het fundamentele licht- het bestaan zelf- naar buiten komt. Als je deze twee perspectieven er tegelijk op na kunt houden, zul je harmonie ervaren. Je zou je problemen en uitdagingen ook kunnen zien als manifestaties van de natuur., zoals patronen in de golven, of de oceaan of schelpen.