Ken jezelf door je denkbeelden

Aandachtseconomie

De doelen van de technologie waardoor we ons leven laten vormgeven, zijn niet ons belang. Dat is de ongemakkelijke waarheid van de aandachtseconomie. Vroeger was informatie schaars en was er aandacht in overvloed. Nu is de situatie omgekeerd.

Verschillende technologieen maken zich meester van onze aandacht. Dat wordt aandachtseconomie genoemd. Technologieen doen er alles aan om ons te laten klikken en scrollen. Ze doen aanspraak op onze impulsieve kant in plaats van onze bedachtzame, rationele kant.

Zo ontstaat een omgeving waarin onze doelen niet samenvallen met de doelen met de doelen de technologieën die we gebruiken.Als je kijkt naar de doelen van de technologie die in de aandachtseconomie wedijvert om onze aandacht, dan zien we die menselijke doelen nauwelijks terug. Die doelen zijn clicks, views en aankopen, triviale doelen.

We hebben een oneindige honget naar afleiding maar echte aandacht gaat dieper, en over vragen als; hoe plannen we een succesvol leven. Hoe stellen we onze doelen af op onze overtuigingen en waarden? Over die diepere lagen van aandacht moeten we het met elkaar hebben. We moeten blijven denken aan wie we willen zijn .